АДМИНИСТРАТИВНО-ПРАВОВОЙ СТАТУС НАЦИОНАЛЬНОЙ ПОЛИЦИИ УКРАИНЫ: СРАВНИТЕЛЬНО-ПРАВОВОЙ АСПЕКТ - ПРИПУТЕНЬ, Дмитрий Сергеевич (SUPREMAȚIA DREPTULUI, 2016)
Статтю присвячено дослідженню адміністративно-правового статусу Національної поліції України. Відмічено визначення поняття адміністративно-правового статусу та його складові елементи. Акцентовано увагу на предметі відання і завданнях поліції в окремо взятих державах-учас-ницях Європейського Союзу. Зроблено висновок про доцільність використання зарубіжного досвіду з метою оптимізації основних завдань і функцій Національної поліції України.