ЗАКОРДОННИЙ ДОСВІД ЗДІЙСНЕННЯ КАДРОВОЇ РОБОТИ В ГАЛУЗІ СУДОЧИНСТВА - Шевченко, Анна Василівна (SUPREMAȚIA DREPTULUI, 2016)
У статі проаналізовано зарубіжний досвід організації кадрової роботи в судовій системі України. Характер сучасного правового забезпечення кадрової роботи в обумовлений наступними чинниками: судовою реформою та посиленням громадської участі у формуванні якісного суддівського корпусу; підвищенням вимог до дисциплінарної поведінки суддів; підвищенням антикорупційних стандартів у державі стосовно державних службовців та патронатної служби. Прослідковується модернізація кадрової діяльності в судових органах, про що свідчить поява законодавчих норм щодо розширення кадрових процедур на етапі відбору суддів та розширення кола суб’єктів, залучених до кадрових процесів.