РЕАЛІЗАЦІЯ ПРАВА ГРОМАДЯН НА ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ МІСЦЕВИМИ ОРГАНАМИ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ (НА ПРИКЛАДІ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ) - Буряк, Ярослав Ярославович (SUPREMAȚIA DREPTULUI, 2018)
Стаття присвячується дослідженню механізму реалізації права громадян на доступ до публічної інформації місцевими органами державної виконавчої влади, на прикладі Львівської облдержадміністрації. З прийняттям законодавства, що передбачає доступ до публічної інформації, значно розширились права громадян на отримання інформації про діяльність як органів державної влади загалом, так і місцевих органів державної виконавчої влади зокрема. Істотно зросла кількість звернень громадян, громадських організацій про надання інформації, документів про діяльність органів державної влади. У статті досліджується механізм реалізації права особи на доступ до публічної інформації Львівською облдержадміністрацією. У статті аналізуються підзаконні нормативно-правові акти Львівської обласної державної адміністрації, що регулюють питання порядку доступу до публічної інформації, розпорядником якої є обласна державна адміністрація, перелік видів публічної інформації, розпорядником якої є Львівська обласна державна адміністрація, затвердження граничних норм витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, порядок оприлюднення актів обласної державної адміністрації. Окремо наводяться статистичні дані стан роботи із запитами на інформацію у Львівській обласній державній адміністрації за I квартал 2018 року.