ІНФОРМАТИЗАЦІЯ ОСВІТИ В КОНТЕКСТІ ПОБУДОВИ ІНФОРМАЦІЙНОГО СУСПІЛЬСТВА - Мороз, Надія Сергіївна, Капуш Інна Ігорівна (SUPREMAȚIA DREPTULUI, 2018)
Стаття присвячена розкриттю окремих аспектів здійснення в Україні процесу інформатизації, зокрема у сфері освіти, адже в епоху побудови інформаційного суспільства роль освіти надзвичайно швидко зростає, оскільки з усіх соціальних інститутів саме освіта є основою його соціально-економічного і духовного розвитку. Вказано, що інформатизація освіти вимагає відповідності професійної підготовки освітян сучасному рівню інформатизації суспільства. Тому однією з глобальних цілей інформатизації освіти є підготовка педагогів, які володіють високим рівнем інформаційної культури, готові застосовувати інформаційно-комунікаційні технології у навчально-виховному процесі й управлінні освітою, беруть активну участь у процесі інформатизації освіти.