ПОНЯТТЯ ФІНАНСОВОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ ЯК ОБ’ЄКТА УПРАВЛІННЯ - КОБЗЄВА, Тетяна Анатоліївна (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2016)
У статті на основі аналізу теоретичних підходів вітчизняних та зарубіжних вчених досліджено сутність таких понять як: ««фінанси», ««система» та ««фінансова система». Доведено, що фінансова система України як об’єкт управління підпорядковується владній волі суб’єкта управління і виконує його рішення, тобто забезпечується зміст та сутність загальноправової категорії «система». Наголошено, що ефективне функціонування фінансової системи залежить від організації управління нею.