ПОНЯТТЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЯК ОБ’ЄКТУ КОНТРОЛЮ - НЕВЯДОВСЬКИЙ, Владислав Олегович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2016)
У статті, спираючись на аналіз наукових поглядів стосовно тлумачення понять «освіта» та «вища освіта», сформовано авторське бачення щодо розуміння останньої категорії. Проведено аналіз нормативно-правових положень та виділено на основі цього ключові ознаки вищої освіти, зокрема, складність, особливу суспільну користь, наявність системи державного регулювання, що в сукупності обґрунтовують необхідність її контролю. Сформовано широке та вузьке розуміння щодо явища вищої освіти, як об’єкту контролю.