ВИДИ КОНТРОЛЮ ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЮТЬ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПАСАЖИРІВ АВТОМОБІЛЬНИМ ТРАНСПОРТОМ - ХОРОБРИХ, Павло Миколайович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2016)
У статті зазначено, що державний контроль є ключовим інструментом забезпечення безпеки пасажирських перевезень, оскільки саме через нього відбувається перевірка технічного стану транспортних засобів, дотримання норм робочого часу водіїв, наявності належних ліцензій та виконання умов ліцензування. Це дозволяє зменшувати ризики дорожньо-транспортних пригод та гарантувати безпеку пасажирів. Він відіграє важливу роль як інструмент впливу на суб’єктів господарювання, спрямований на забезпечення виконання законодавчих вимог, попередження порушень та створення умов для прозорого функціонування ринку пасажирських перевезень.