ПРОБЛЕМИ ДІЯЛЬНОСТІ СУБ’ЄКТІВ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ - Бурик, Зоряна Михайлівна (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2018)
У статті розглянуто особливості організаційного забезпечення державного управління регіональним розвитком, запровадження формальних та неформальних інститутів інституційного середовища. Встановлено, що організаційно-інституційне забезпечення державного регулювання сталого розвитку включає : інститут держави, інститут права, інститут ринку та громадський інститут. Охарактеризовано інституції та організації, що забезпечують сталий розвиток на різних економічних рівнях. Наведено функції та завдання основних органів влади, залучених до управління сталим розвитком національної економіки України. Проаналізовано діяльність та причини ліквідації спеціальних інституцій державного регулювання сталого розвитку в Україні. Виокремлено основні проблеми у діяльності органів влади в процесі розробки стратегій сталого розвитку. Запропоновано утворити спеціальний орган - Агентство зі сталого розвитку при Кабінеті Міністрів України.