НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНИХ АДМІНІСТРАЦІЙ - Полтавець, Андрій Анатолійович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2018)
У статті проаналізовано нормативно-правове забезпечення функціонування військово-цивільних адміністрацій. Встановлено, що до законодавства, що регулює адміністративно-правовий статус військово-цивільних адміністрацій відноситься: а) Конституція України; б) закони України; в) нормативно-правові акти, прийняті вищими органами державної влади. Розкрито зміст Закону України ««Про військово-цивільні адміністрації», мета утворення яких полягає у виконанні повноважень місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації, зокрема в районі проведення антитерористичної операції. З’ясовано роль військово-цивільних адміністрацій в механізмі державного управління, які виступають провідними суб’єктами забезпечення національної безпеки в районі проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил.