НАПРЯМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ КООРДИНАЦІЇ СПІЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ В УКРАЇНІ - Коломієць, Вадим Іванович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2018)
Аргументовано, що першим кроком у напрямку вдосконалення координації взаємодії органів досудового розслідування є створення єдиного координаційного центру, який буде координувати взаємодію органів досудового розслідування. Наголошено, що створення останнього дозволить: підвищити ефективність спільної діяльності органів досудового розслідування, а відтак і сприятиме швидшому вирішенню відповідних справ; зменшити строки розслідувань; підвищити якість та результативність досудового розслідування; зменшити рівень злочинності; підвищити рівень довіри до правоохоронних органів. Обґрунтовано, що ефективним способом удосконалення координації діяльності органів досудового розслідування має бути розробка та прийняття Міністерством внутрішніх справ України окремого подзаконного нормативно-правового акту «Порядку взаємодії органів досудового розслідування» Встановлено, що з метою вдосконалення координації органів досудового розслідування необхідним є покращення системи кадрового забезпечення органів досудового розслідування.