HUMAN RIGHTS INFRINGEMENT IN UKRAINE-RUSSIA ARMED CONFLICT - Prus, Ihor (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2018)
У статті проаналізовано стан дотримання прав людини під час україно-російського збройного конфлікту. Доведено, що збройний конфлікт на Сході України має міжнародний характер, тому проблему розглянуто в контексті міжнародного права. Розкрито зміст міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав людини. Проведено їх аналіз в частині забезпечення прав людини в умовах україно-російського збройного конфлікту. Констатовано, що міжнародне гуманітарне право та міжнародне право прав людини виступають у якості основоположного фундаменту серед військових, політиків, дипломатів, активістів, учасників демонстрацій та журналістів під час вирішення збройних конфліктів. Виокремлено характерні ознаки міжнародно-правових норм стосовно відмежування порушень прав людини під час збройних конфліктів від законних обмежень щодо здійснення деяких прав.