ОКРЕМІ АСПЕКТИ ЗМІСТУ ПРЕДСТАВНИЦТВА В АДМІНІСТРАТИВНОМУ СУДОЧИНСТВІ - Величко, Орест Миколайович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2018)
Стаття присвячена дослідженню сутності та особливості інституту представництва, правового статусу представника в адміністративному судочинстві в контексті судової реформи та реалізації Угоди про асоціацію України та Європейського Союзу. У зв’язку з цим визначено та проаналізовано етапи розвитку та становлення інституту представництва в адміністративному судочинстві. Уточнено сутність представництва в адміністративному судочинстві, як правовідносин, коли певна особа в межах визначених договором або законом повноважень вчиняє процесуальні дії в адміністративному процесі, спрямовані на захист законних прав, свобод та інтересів іншої особи, яку представляє, у сфері публічно-правових відносин.