ПРАВОПОРУШЕННЯ У СФЕРІ ЕКОНОМІКИ ЯК ЧИННИК ЗАГРОЗИ РИНКОВИМ ВІДНОСИНАМ У ДЕРЖАВІ - Кантор, Наталія Юріївна (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2018)
Стаття присвячена дослідженню питань профілактики правопорушень у сфері економіки, які створюють реальну загрозу ринковим відносинам в Україні. Вказано, що чинна нормативна база і правозастосовна практика у сфері запобігання правопорушень у сфері економіки постійно оновлюються і потребують теоретичного осмислення з огляду на те, що: по-перше, у доктрині адміністративного права не склалося цілісного уявлення про механізм запобігання правопорушень у специфічній сфері суспільних відносин - економічній діяльності в умовах трансформаційних процесів сучасного суспільства; по-друге, тривалий час уявлення про значення і зміст запобігання адміністративних правопорушень в економічній сфері спрощувалось і включало в себе лише набір превентивних засобів і методів без урахування особливостей окремих сфер ринкової економіки, специфіки суб’єктів господарської діяльності, значного зростання різноманітності і складності проведених ними операцій, сучасних реалій розвитку держави і громадянського суспільства, інтеграції вітчизняної економіки у європейський і світовий простір.