ЩОДО ЗНАЧЕННЯ МІЖНАРОДНО-ПРАВОВИХ АКТІВ У СФЕРІ ПРАВ ЛЮДИНИ ДЛЯ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ УКРАЇНИ - Коровайко, Олександр Іванович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2016)
Проаналізовано роль такої форми (джерела) кримінального процесуального права як міжнародно-правові акти. Звернуто увагу, що вони здійснюють системний та послідовний вплив на всі прояви кримінального процесу України: правову доктрину у цій сфері, кримінальне процесуальне законодавство, правозастосовну практику, правосвідомість учасників кримінальних процесуальних відносин. Враховуючи істотне значення міжнародно-правові акти для розвитку кримінального процесу України та забезпечення прав особи у цій сфері, вказано на необхідність вжиття дієвих заходів щодо ратифікації тих з них, які містять загальновизнані принципи і норми міжнародного права у сфері кримінального судочинства.