ПОРЯДОК ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ЯК ОБ’ЄКТ КРИМІНАЛІСТИЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ - Бершов, Геннадій Євгенович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2016)
У статті підкреслено, що військова служба є складовим елементом діяльності із забезпечення захисту незалежності та територіальної цілісності України, яка відбувається виключно в порядку та на підставах, установлених законом. Наголошено, що забезпечення належної кримінально-правової охорони порядку проходження військової служби, а також своєчасного виявлення кримінальних протиправних посягань у зазначеній сфері суспільних відносин і їх ефективне досудове розслідування неможливе без розуміння сутності й ознак військових кримінальних правопорушень, а також без характеристики сфери, яка підлягає кримінально-правовій охороні.