ПРАВО ГРОМАДЯН НА ПРОВЕДЕННЯ МАСОВИХ ЗАХОДІВ В УКРАЇНІ ТА ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ - Курко, Микола Нестерович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2017)
У статті розглядаються питання дотримання права громадян на мирні зібрання в Україні. Проаналізовано чинне законодавство, яке регулює організацію діяльності органів місцевої влади та місцевого самоврядування у сфері проведення масових заходів. Доведено, що в більшості випадків в Україні права громадян на вільне проведення масових заходів порушуються. Зроблені певні пропозиції щодо вдосконалення законодавства у згаданій сфері.