НАПРЯМИ ДЕРЖАВНОГО КОНТРОЛЮ ЗА ВИРОБНИЦТВОМ ТА ОБІГОМ СПИРТУ, АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ І ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ - Больбіт, Юрій Леонідович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2017)
У статті, на основі аналізу наукових поглядів вчених та чинного законодавства України, визначено напрями державного контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Наголошено на складності процесу здійснення контрольної діяльності за сферою виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Однак, відзначено, що держава на законодавчому рівні досить повно та чітко визначає напрямки державного контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.