ЗМІСТ ОБВИНУВАЧЕННЯ ЯК КРИМІНАЛЬНОЇ ПРОЦЕСУАЛЬНОЇ КАТЕГОРІЇ - Гринюк, Володимир Олексійович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2017)
У статті на основі аналізу наукової літератури проаналізовано зміст обвинувачення як кримінальної процесуальної категорії. Визначено поняття обвинувачення у процесуальному розумінні як обвинувальної діяльності суб’єктів обвинувачення, тобто сукупності дій, спрямованих на викриття особи, яка вчинила злочин, та застосування щодо неї покарання. Процесуальний зміст обвинувачення розкривається через сукупність слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій, передбачених кримінальним процесуальним законодавством для кожного суб’єкта сторони обвинувачення.