ПРАГМАТИЧНІ ТА ПРАКСЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ДОСЛІДЖЕННЯ РОЗСЛІДУВАННЯ ВІЙСЬКОВИХ ЗЛОЧИНІВ - Бершов, Геннадій Євгенович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2017)
У статті підкреслено, що пропозиції щодо оптимізації діяльності суб’єктів, уповноважених здійснювати досудове розслідування військових злочинів, у цілому та/чи під час проведення окремих процесуальних, організаційних та інших дій у ході такого розслідування розробляються криміналістичною наукою. Акцентовано на важливості, щоб наукові напрацювання в окресленій царині були співрозмірні потребам практики, наявних ресурсів і новітніх досягнень у сфері науки та техніки. Обґрунтовано, що комплексне вивчення теоретичної (ідейної) та практичної складових діяльності з розслідування військових злочинів дає можливість не тільки отримати ґрунтовні та змістовні висновки, а й адаптувати їх до практичних потреб правоохоронних органів і повсякденного застосування під час розслідування виокремлених правопорушень.