МІЖНАРОДНІ ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ ЯК СУБ’ЄКТИ ГРОМАДСЬКОГО КОНТРОЛЮ ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ - Василенко, Віктор Михайлович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2017)
У статті вивчено досвід діяльності міжнародних громадських організацій, які здійснюють контроль за діяльність правоохоронних органів. Висвітлено основні форми здійснення контролю міжнародними громадськими організаціями за діяльністю Національної поліції. Виокремлено найбільш позитивні аспекти взаємної діяльності міжнародних громадських організацій і Національної поліції щодо впровадження новітніх технологій у забезпеченні публічної безпеки і порядку, захисту прав, свобод людини, налагодженні комунікацій між населенням та поліцією.