ОБ'ЄКТИВНА СТОРОНА ПОРУШЕННЯ ПОРЯДКУ В'ЇЗДУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНУ ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ ТА ВИЇЗДУ З НЕЇ - Нікітін, Анатолій Анатолійович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2016)
Розглянуто різні підходи щодо поняття «порушення порядку». Проаналізовано ознаки тимчасово окупованої території України як місця вчинення злочину. Обґрунтована важливість теоретичного розуміння засобів вчинення злочину, під якими для іноземців та осіб без громадянства слід вважати підроблений паспортний документ та спеціальний дозвіл, виданий територіальним органом ДМС або територіальним підрозділом ДМС у Новотроїцькому чи Генічеському районі Херсонської області, а для громадянина України - підроблені паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, тимчасове посвідчення громадянина України, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну (дає право на в’їзд в Україну). Досліджено знаряддя вчинення злочину, передбаченого ст. 332-1 КК України.
Keywords: склад злочину; об’єктивна сторона злочину; тимчасово окупована територія; порушення порядку в’їзду (виїзду); місце вчинення злочину; знаряддя вчинення злочину; засоби вчинення злочину