ЩОДО ФОРМУВАННЯ СУЧАСНОГО СПРИЙНЯТТЯ ПРАВ ЛЮДИНИ - Заросило, Володимир Олексійович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2016)
У статті розглядаються питання виокремлення поколінь прав людини та їх характерних рис. Констатується, що в основному вчені виділяють чотири покоління прав людини. Разом з тим не завжди окремі узагальнення відповідають визначенню тих чи інших прав людини. Зроблено пропозицію кваліфікувати права людини за типами такими як індивідуальні та колективні і те що вони формуються за певними правилами
Keywords: права людини; природні права людини; покоління прав людини; індивідуальні та колективні права людини; напрями розвитку вчення про права людини