ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ЮРИДИЧНИХ ФАКТІВ ЯК ПІДСТАВИ ВИНИКНЕННЯ ПОДАТКОВИХ ПРАВOВIДНOСИН - Хатнюк, Наталія Сергіївна (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2016)
У науковій статті автор звертає увагу на дослідження сутності природи юридичних фактів як засадничої правової категорії податкового права, аналізує загальні та особливі ознаки юридичних фактів, які спричинюють рух податкових правовідносин, розкриває доктринальні підходи до визначення поняття юридичних фактів у різних галузях правової науки та пропонує уніфіковане визначення поняття юридичних фактів як підстави виникнення податкових правовідносин, що позитивно вплине на теорію та практику їх правового регулювання в Україні.
Keywords: юридичні факти; загальні та спеціальні ознаки юридичних фактів; підстави виникнення податкових правовідносин; юридичні факти як підстава виникнення податкових правовідносин.