КРИМІНАЛЬНО-ПРАВОВА ХАРАКТЕРИСТИКА ВИНИ ЯК ОЗНАКИ СУБ’ЄКТИВНОЇ СТОРОНИ ПІДКУПУ ПРАЦІВНИКА ПІДПРИЄМСТВА, УСТАНОВИ ЧИ ОРГАНІЗАЦІЇ - Овод, Катерина Костянтинівна (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2017)
Стаття присвячена побудові кримінально-правової характеристики вини як ознаки суб’єктивної сторони підкупу працівника підприємства, установи чи організації в актуальній редакції Кримінального Закону та виявленню пов’язаних із цим особливостей кваліфікації. Проаналізувано особливості змісту психічного ставлення особи, яка підкуповує (вигодонадавача), і особи, яка підкуповується (вигодонабувача), до власних діянь і розкрито взаємозв’язок їх умислів.
Keywords: корупція; підкуп; суб’єктивна сторона злочину; вина; кримінально-правова кваліфікація