СТРУКТУРА АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВОГО СТАТУСУ ПРОКУРОРА В УКРАЇНІ - Банах, Сергій (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2017)
В статті проаналізовано наукові підходи до структури адміністративно-правового статусу прокурора. Запропоновано ряд оригінальних авторських позицій щодо вказаної проблеми. Констатовано, що вдосконалення адміністративно-правового статусу прокурора, як безпосереднього суб’єкта реалізації завдань і функцій держави передбачає підвищення рівня правової регламентації порядку реалізації окремих видів правозахисних функцій, розширення кола повноважень прокурора в зазначеній сфері, з одночасним підвищенням рівня його відповідальності. Важливим є досягнення правового балансу - з однієї сторони, надання прокурору повноважень, достатніх для ефективної реалізації, передбачених законодавством функції, а з іншої - виключення можливостей для зловживання цими повноваженнями.
Keywords: структура; правовий статус; адміністративно-правовий статус; органи прокуратури; прокурор