ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ІНСТИТУТУ ДІЛЬНИЧНИХ ОФІЦЕРІВ ПОЛІЦІЇ (КОМПАРАТИВІСТСЬКЕ ДОСЛІДЖЕННЯ) - Головков, Олександр Миколайович (ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА, 2017)
Стаття присвячена аналізу організації діяльності інституту дільничних офіцерів поліції в зарубіжних країнах та визначенню можливості запровадження їх позитивного досвіду в поліцейській системі України. В ній досліджено досвід поліцейської діяльності таких країн як Сполучені Штати Америки, Австралія, Японія, Китай, Італія, Німеччина, Угорщина, Польща, Латвія, Литва, Естонія, Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Російська Федерація, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан. Автор стверджує, що сучасна адміністративна діяльність дільничних офіцерів поліції поступово наближається до концепції демократичної поліцейської діяльності провідних країн світу.
Keywords: поліція; дільничний офіцер поліції; дільничний інспектор поліції; адміністративна діяльність; адміністративна дільниця